Up-to-date kennis

De ontwikkelingen in de technische installatiebranche gaan razendsnel. Denk aan de energietransitie, robotisering en nieuwe technologieën. Dit vraagt veel van de vakmensen in de branche. Wij zorgen ervoor dat jij je kennis up-to-date kan houden. Dit doen we niet alleen, maar samen met het onderwijs, de sociale partners, opleiders en vele anderen.

Werken aan kennis

De vakmens van de toekomst

We onderhouden een dynamische kennisagenda, waarop precies staat welke thema’s tussen nu en drie jaar gaan leiden tot veranderingen in je werk. In 2019 zijn de eerste thema’s voor de kennisagenda benoemd. We zorgen ervoor dat opleiders en onderwijsinstellingen op tijd een actueel opleidingsaanbod hebben staan. Jij weet straks precies welke kennis en vaardigheden je de komende jaren nodig hebt om je werk te kunnen doen. En als je ermee aan de slag wilt, dan staan opleiders voor je klaar.

 

OTIB doet dit samen met sociale partners, opleiders en kennisorganisaties. We inspireren, jagen aan en verbinden, zodat de vakmensen van nu en van morgen klaar staan voor alle mogelijke uitdagingen en kansen. We werken samen met het onderwijs om de aansluiting tussen de leeromgeving en de dagelijkse praktijk passend te maken. We zorgen ervoor dat nieuwe bijscholing van de grond komt. We verkennen en stimuleren nieuwe manieren van leren. En we zorgen ervoor dat jij jouw vakmanschap aantoonbaar kan maken.

 

Zo zijn we voorbereid op vandaag, morgen en de verdere toekomst.