Instroom bevorderen

Met effectieve programma’s meer mensen de techniek in krijgen. OTIB helpt je bij je speurtocht naar talent. Of je nu je eerste personeelslid aanneemt, een middelgroot familiebedrijf bent of grote multinational: wij snappen de zoektocht en helpen je met creatieve manieren om nieuwe mensen te vinden.

Onderwijs, instroom en zij-instroom

OTIB helpt bij vinden van goede instromers, jong en oud

Iedereen weet dat het niet eenvoudig is om geschikte nieuwe medewerkers te vinden. Jaarlijks kampt onze sector met stevige tekorten. Het is daarom belangrijk om nog creatiever te denken, voor zowel instromers als werkgevers. Aan de ene kant stimuleren we projecten en campagnes om jongeren voor techniek te interesseren. Aan de andere kant kijken we nadrukkelijk ook naar andere manieren van instroom. Immers, 80% van de instroom in de technische installatiebranche komt van zij-instromers. Daarom ondersteunen wij veel projecten waarin we meer ervaren mensen voor de branche aantrekken.

Van jongst geïnteresseerde tot ervaren zij-instromer

OTIB-producten ter bevordering van instroom

Techniekpromotie: van een gewone branche naar een populaire branche

  • leidinggevend
  • loopbaan
  • P&O
Wij houden van de technische installatiebranche en zien hoe deze branche voorloper is in alle ontwikkelingen die Nederland doormaakt. Deze liefde brengen we graag over op jong talent. Dit doen we door het techniekonderwijs te bevorderen en te verrijken. Daarnaast helpen we, met de inzet van voorlichtingsmiddelen, bedrijven bij het promoten van de branche in hun regio.

Voor iedereen die misschien wil werken in de techniek

  • leidinggevend
  • loopbaan
  • P&O
OTIB ondersteunt iedereen die een loopbaanverandering in de technische installatiebranche overweegt. Heb jij de ambitie om actief met techniek aan de slag te gaan maar heb je nog geen aantoonbare ervaring? Het steunpunt helpt je ontdekken of de technische installatiebranche de branche is waar je talent tot zijn recht komt!

Hybride techniekopleider

  • leidinggevend
  • loopbaan
  • P&O
Vmbo- en Mbo-scholen verwachten binnen nu en vijf jaar een groot tekort aan techniekdocenten. Om die reden startte OTIB – in samenwerking met andere partijen – een scholingstraject waarin mensen uit de praktijk worden opgeleid tot ‘hybride techniekopleider’. Vier dagen werken in het bedrijf, één dag docent zijn. Een project dat voor alle partijen opmerkelijke voordelen biedt.