Voorwoord

Onze wereld verandert voortdurend. En daarbij speelt techniek een belangrijke rol. Of het nu gaat om omgaan met technologische ontwikkelingen of het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen: techniek is de essentiële schakel! De vakmensen in de technische installatiebranche geven vorm aan onze leefomgeving. Monteurs, engineers, leidinggevenden, HR-professionals, receptionisten en vele anderen: allemaal zijn zij vakmens. OTIB is er voor hen allemaal.

Techniek is de essentiële schakel!

 

Om vorm te kunnen blijven geven aan onze toekomstbestendige leefomgeving is een leven lang ontwikkelen cruciaal. Door jezelf continu uit te dagen met nieuwe kennis, nieuwe vaardigheden en nieuwe kansen blijf je in beweging en kom je verder. En OTIB helpt je daarbij. Door financiële drempels om te leren te verlagen. Door je te inspireren met nieuwe kennis. En door bij te dragen aan een échte ontwikkelcultuur in je bedrijf. Maar we helpen vakmensen ook na te denken over hun loopbaan. Hoe zorg je ervoor dat je bevlogen, vitaal en geïnspireerd blijft werken? Met onze ondersteuning kan je de regie over je eigen loopbaan nemen of geef je je vakmensen de mogelijkheid het verschil te maken.

Maar OTIB doet nog veel meer. We zien dat de werkdruk toeneemt en dat het voor bedrijven lastig is nieuwe vakmensen te vinden. OTIB ondersteunt bedrijven bij het werven van nieuw personeel. We dragen actief uit hoe techniek het verschil kan maken als het gaat om het klimaat, de zorg of de energietransitie. En we gaan met nieuw talent aan de slag om hen beste uit zichzelf te kunnen halen. En we wijzen vakmensen en bedrijven op nieuwe, soms onverwachte kansen om elkaar te kunnen vinden. Hoe we dat gaan doen? Dat lees je in dit online magazine.

 

Een nieuw elan

In 2019 heeft OTIB in samenspraak met de sociale partners, bestaande uit FNV, CNV Vakmensen, de Unie, Techniek Nederland en NVKL, besloten dat het tijd is voor nieuw elan. Daarom wijzigt medio 2020 onze naam van OTIB naar Wij Techniek. Omdat we het niet alleen doen, maar samen. Samen brengen wij techniek tot leven en weten we impact te maken. Samen met deze nieuwe uitstraling gaan we er ons ook op richten dat je nóg effectiever de informatie kunt vinden die je nodig hebt. We lanceren samen met de nieuwe naam onze nieuwe website, waar je alle projecten, producten en diensten die voor jou relevant zijn kunt vinden.

 

Ook in 2020 staan we samen met de sociale partners klaar om nieuwe en huidige vakmensen te ondersteunen in hun rol en in hun vakmanschap! Onze missie luidt niet voor niets: ‘Vakmensen in de Technische Installatiebranche in staat stellen om hun talent optimaal te ontwikkelen en in te zetten voor een toekomstbestendige leefomgeving.’ Gedurende 2020 kun je nieuwe producten, diensten en activiteiten van ons verwachten. We houden je op de hoogte!

 

Sven Asijee
Directeur OTIB